Menu Close

庆祝中国新年晚会

1 月 27 日星期六,我们在“幸福之家”Lykke fanmili 餐厅举办了庆祝中国新年晚会。
中国新年也称为春节,因为它标志着冬天的结束和春天的开始,是世界上最大的节日之一,在中国将会庆祝十多天。

晚会以中国茶道开始,在一个中式传统竹制的茶盘上准备了茶壶和茶艺用具,清香的茶水盛在漂亮的小陶杯中。每个来客都自动的坐下来,品尝香茶。

随后,李丽华会长致词表示欢迎,并开始讲述中国的节日传统习俗,比如:孩子们如何穿新衣服,如何给孩子们送红包等。
李还告诉大家,2024年是龙年,龙是幸运吉祥的象征。同时,它也是权力和力量的象征。
会长欢迎词结束后,请来了“中国舞狮”,让传统的醒狮给大家拜年和送来“如意吉祥”!
在享用美味自助餐的同时,还有精彩的表演,包括:太极功夫扇表演,以及中国武术太极拳。让客人不仅品尝到中国的美食,还得到非凡的视角享受,感觉到中国传统文化所带来的快乐和喜悦。

很高兴有这么多的丹麦人和我们一起庆祝这一天。感谢大家,我们一起度过了一个美好的夜晚。

祝愿大家春节快乐!
在龙年龙马精神,龙睛虎猛,万事顺遂!

Kinesisk nytårsfest 

Lørdag den 27. januar fejrede vi det kinesiske nytår på restaurant Den lykkelige familie. Kinesisk nytår kaldes også forårsfesten, da den markerer slutningen af vinteren og begyndelsen på foråret, og er en af verdens største fester, som fejres over ti dage i Kina.

Aftenen startede med den kinesiske teceremoni, hvor der blev tilberedt te ved hjælp af traditionelle te-redskaber på en kinesisk bambus tebakke. Den duftende te blev serveret i smukke lerkopper for alle gæsterne, som sad rundt om bordet og nød den aromatiske te.

Herefter holdt formand Li Lihua en velkomsttale, hvor hun startede med at fortælle om de kinesiske skikke og traditioner i forbindelse med højtiden, såsom hvordan børn klæder sig i nyt tøj og hvordan de modtager røde konvolutter.

Ligeledes fortalte Li at året 2024 er Dragens år, og at dragen er et symbol på held og lykke. Samtidig med at den er et symbol på magt og styrke. En dansk dame, der er født i drageåret, modtog en særlig “drageårs”-gave og blev oprigtig glad. Efter formandens velkomsttale var der kinesisk løvedans, som på traditionel vis hilste alle velkommen og overbragte både “lykke og velstand”!

Alt imens der blev spist lækker mad fra buffeten, var der gennem aftenen fantastiske opvisninger herunder Tai Chi-vifteoptræden og den kinesiske kampsport Tai Chi. Gæsterne fik ikke kun smagt på kinesisk mad, men fik også en ekstraordinær visuel oplevelse, hvor de oplevede både glæden og lykken ved den kinesiske traditionelle kultur.

Det glædede os, at der var så mange danskere, som ville fejre dagen sammen med os. Tak til alle for en dejlig aften.

Vi ønsker alle en glædelig forårsfest! I drageåret, må I alle være stærke som drager og hurtige som tigre og må alt gå godt!

Bedst hilsen
Sally Li

Tlf.: 45 – 20892828 
E-mail: sally.lihua@gmail.com

zh_CN简体中文